Home » Brei-haakgarens » Jamieson and Smith

Jamieson & Smith

In 1930 is het bedrijf Jamieson & Smith opgericht door de Familie Smith van Berry Farm in Scalloway, dat aan de oostkust ligt van Shetland. In de jaren 60 is het bedrijf verhuisd naar een pand met uitzicht op de haven in Lerwick. De omringende gebouwen aan de North Road waaronder een gerenoveerde kerk dient nu als wolwinkel,  het voormalig politie bureau uit 1920 dat nog compleet is met 2 cellen dient als  tapijtwinkel en showroom, plus nog een paar schuren waar de wol  wordt bewerkt tot brei – tapijtwol en dekens.

Vandaag de dag wordt het bedrijf nog steeds gerund door Shetlanders, een stand-alone bedrijf, in die zin dat de winsten uit de verkoop van dit prachtig product terugkomen in de economie van Shetland, dat weer doorgegeven wordt aan, de wol producent

Jamieson & Smith Shetland Wool Brokers Ltd. koopt  de Shetland-wol  van meer dan 700 Shetland-pachters en boeren en transformeert het in hoogwaardige Shetland-wolproducten, waaronder garens, gebreide kleding, dekens en tapijten.

Jamieson and Smith oftewel J&S 100% Real Shetland Wool is een natuurlijke en duurzame vezel dat wereldwijd bekend staat om zijn fijnheid en warmte.  De Shetland-schapen grazen op de heuvels en stranden van het eiland en eten wilde heide en zeewier. Dit dieet samen met het niet-zo-geweldige weer, maakt Shetland-wol zacht, sterk en warm. Shetland-wol is perfect voor het hand breien van zowel Shetland Lace en Fair Isle, als voor het weven

Niets van de wol wordt verspild, de wol  wordt gesorteerd en de grove delen van de wol  wordt gebruikt voor tapijten en matten.

Tot op heden doet Jamieson & Smith er alles aan om de Shetland wol constant op kwaliteit en prijs te verbeteren, .Daarom spelen de activiteiten van Jamieson & Smith een belangrijke rol bij het ondersteunen voor de  Shetlandse wolproducenten evenals de textielindustrie en het erfgoed.

Alle producten dragen het 3 Sheeps logo, dat geeft aan dat het product vervaardigd is van 100% echte Shetlandse wol van  schapen die op de eilanden zijn geboren en verzorgd worden.

 

Wasadvies: