Home » Hoe het begon...

Hoe het begon...

Gepubliceerd op 31 mei 2019 08:22

Hoe het begon... 

Francis Eckhardt is mijn naam, geboren te Oudewater, woonachtig met mijn lieve man en 1 hond in Oudendijk.

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden in de administratie vind ik mijn ontspanning door met mijn handen bezig te zijn.

Mijn achtergrond is:  patroontekenen, coupeuse (Danckaerts) en lingerie (lingerie opleiding modevakschool Jessilda te Hilversum), en heb een paar jaar naast mijn werk " Het maatwerk in Lingerie" gemaakt voor dames die geen standaard maat kunnen dragen en het machinaal borduren op textiel. Het machinaal borduren is tot op heden blijven hangen, borduur-atelier.com , maar het maatwerk Lingerie vergde teveel tijd en inspanning en kon dit niet meer in combinatie met mijn huidige werkzaamheden buitenshuis.

Omdat ik in de afgelopen jaren steeds meer zag dat het breien weer helemaal terug is gekomen, heb ik mijn breipennen doos weer terug gevonden en langzaam weer begonnen met breien. 

 En in al die jaren zo (ongeveer 25 jaar geen breiwerk aangeraakt)  is er best wel veel veranderd. Meer natuurlijke wolsoorten, betere breinaalden prachtige boeken enz enz.. Dat is tegenwoordig allemaal op het internet te vinden. Het zal gerust al jaren bestaan, ik had er totaal geen kijk meer op, totdat ik weer de pennen uit de kast haalde en op zoek was gegaan naar breiwol... Ondertussen FB pagina Fair Isle breien gevonden en lid geworden van deze fantastische groep, waar je heel veel inspiratie uit kunt halen. 

Na wat  probeersels, mislukte truien,( 25 jaar geleden) is er in de loop der jaren mijn breiwerk gegroeid naar beter breiwerk. Het patroontekenen kwam dan ook weer goed van pas om een goed zittend vest of trui te breien. Het is alleen maar leuker en interessanter geworden om constant te werken aan verbeterde technieken in het breiwerk.

Ondertussen is mijn hobby mijn  werk geworden, niet alleen de webshop www.liefdevoorwol.com  en www.liefdevoorwol.nl maar ook een echt atelier, waar al de Pirkkalanka breiwol hangt en de Jamieson & Smith in de kast ligt. Maar ook de Bobbiny haakgarens om  allerlei woonaccessoires mee te haken.

 

Voorlopig is het atelier elke zaterdag  open, dit komt omdat ik nog buitenshuis werk in het familie bedrijf Holland Yacht Equipment BV, wat ik samen met mijn man doe, maar de webshop is altijd open en mochten er vragen zijn,dan zal ik deze zsm beantwoorden.En wil je doordeweeks met vriendinnen komen, ook dat is geen punt,dan wordt er een dag en tijd afgesproken en ik zorg dat ik op die tijd en dag aanwezig ben.

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.